Πως μια ταινία (σχεδόν) προέβλεψε το μέλλον

Λοιπόν, ακούστε να δείτε τι έγινε: ας ξεκινήσουμε από την ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον». Η ταινία συμβαίνει το 1985 (όταν και γυρίστηκε η πρώτη) και οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν 30 χρόνια πίσω στο 1955 και στη συνέχεια 30 χρόνια μπροστά στο 2015 (δηλαδή πέρυσι). Εκεί ο πρωταγωνιστής βλέπει έκπληκτος την είδηση ότι οι Chicago Cubs κέρδισαν το πρωτάθλημα στο μπέιζμπολ, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 1908, κάτι που προφανώς μπήκε στην ταινία ως αστειάκι, ως κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί.

Πέρυσι, λοιπόν, (2015) οι Chicago Cubs έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό (!!!) και πολλοί σκέφτηκαν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ταινία να επαληθευτεί! Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού αποκλείστηκαν.

Φέτος, όμως, και συγκεκριμένα χθες το βράδυ, οι Chicago Cubs κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα μετά από 108 χρόνια! Όπως και να το κάνεις, ακόμη και έτσι, είναι εντυπωσιακό! Είναι σαν να προβλέπει κάποιος σήμερα ότι σε 30 χρόνια θα πάρει πρωτάθλημα ξανά η Λάρισα!

Σας αφήνω με την πληροφορία ότι το πρωτάθλημα μπέιζμπολ των ΗΠΑ ονομάζεται Baseball World Series. World. Παγκόσμιο. Όχι, δε συμμετέχει κανένας άλλος, μόνοι τους παίζουν, πράγμα που εγείρει το ερώτημα: γιατί όχι δηλαδή Διαγαλαξιακό Πρωτάθλημα Μπέιζμπολ; Πανσυμπαντικό; Φτάσ’ το στα άκρα ρε παιδί μου, τι φοβάσαι; Εδώ καπέλωσες όλον τον πλανήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *